Sensitherapie

U bent hier:/Sensitherapie
Sensitherapie 2016-11-09T03:53:03+00:00

Sensitherapie is een holistische therapie die zich richt op de oorzaak van de klachten. Wanneer je begrijpt wat je lichaam je met je klachten wil vertellen, kan de daaraan gekoppelde lading wegvloeien. Blokkades verdwijnen en de energie gaat weer stromen.

Sensitherapie maakt gebruik van verschillende behandel- en therapievormen. Bij aanvang van elke behandeling wordt volgens een vast protocol uitgemeten welke van de behandelingen op dat moment nodig is. Dat is iedere keer anders, omdat je in een proces zit waarin je gaat loslaten; je verandert! Aan de hand van de meting wordt een behandeling gegeven en worden eventueel middelen voorgeschreven. Dit kunnen vitaminen of mineralen zijn,  remedies of oligo-elementen. Ook wordt gemeten of en wanneer  een volgende afspraak nodig is. De eerste behandeling duurt ongeveer 2,5 uur, daarna tussen 30 minuten en 2 uur.  Meestal zit er een aantal weken tussen de afspraken om het proces dat op gang is gebracht de tijd te geven verwerkt te worden. Remedies kunnen hierbij ondersteunend werken.

De therapievormen die ingezet kunnen worden zijn o.a.:

E.F.T. (Emotional Freedom Techniek)
Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma e.d.  Het is een kloptechniek op de meridiaanpunten en gericht op  het loslaten van deze lading.

Drukpuntmassage
Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema’s die voor je van belang kunnen zijn.

Voeding- en allergiemeting
Er wordt uitgemeten of je allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen en of het verstandig is om deze (tijdelijk) niet te nemen.

Diëten
Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

Orthomoleculair
Soms is het noodzakelijk om dit dieet aan te vullen met vitamines en / of mineralen om een tekort te voorkomen. Ook bij een burn-out kan dit goed werken.

Remedies (druppeltjes)
Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht. Er wordt uitgemeten welke remedie je op dat moment nodig hebt.

Holistic pulsing
Deze zachte massagetechniek (waarbij je geheel gekleed kunt blijven) is geschikt voor jong en oud. Brengt problemen aan het licht, en werkt ondersteunend in het proces.

Het is altijd belangrijk om bij klachten ook de huisarts te raadplegen.

“The first step to getting anywhere, is deciding, you’re no longer willing to stay where you are”

Neem contact met me op