Kindermassage

U bent hier:/Kindermassage
Kindermassage 2016-11-09T03:53:02+00:00

Het effect van Reikimassage op kinderen

Kinderen staan vaak onder druk, er wordt veel van ze verwacht.  De Reikimassage geeft de mogelijkheid om uit het hoofd te gaan, en weer in contact te komen met hun lichaam. Massage heeft een gunstige invloed op de ademhaling, ontspanning en diepe rust, waardoor gevoelens als onrust, boosheid en angst kunnen worden losgelaten. De massage is goed voor alle kinderen, maar zeker voor onrustige en gevoelige kinderen.

Verder helpt de massage ook bij loslaten van stress;

  • loslaten van prikkels van de dag;
  • ontspannen inslapen en doorslapen;
  • het gevoel van stevigheid, geborgenheid en veiligheid;
  • het vergroten van zelfvertrouwen en maakt minder kwetsbaar.

De massage stem ik af op uw hoe uw kind zich voelt tijdens de afspraak; misschien is een hele zachte aanraking nodig om in het gevoel te komen, misschien heeft het juist stevigheid nodig. Ook kan het zijn dat ik de massage begeleid d.m.v. een visualisatie. Uw kind luistert naar de visualisatie die helpt bij het vergroten van de zelfwaardering en/of bij het makkelijker in het lijf komen en gronden. De massage geef ik met olie op de huid.

Het is belangrijk dat u bij klachten eerst overlegt met de huisarts of het goed is een massage te laten geven en of er contra-indicaties zijn (klachten waarbij niet gemasseerd mag worden).

“If a child can’t learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn.” ~ Rumi

Neem contact met me op